Ontbraammachines

Klik op de afbeelding om de video te bekijken

machines d'ebavurage

De productieprocessen door bewerken of vormgieten houden vaak in dat het werkstuk moet worden ontbraamd onwille van kwaliteitsredenen, nauwkeurigheid, veiligheid of esthetiek. We kunnen ons niet voorstellen dat een fabrikant van elektrische verdeelkasten in pvc de gietnaden van thermovorming niet wegwerkt of een onderdelenfabrikant in de luchtvaartsector ondanks de bewerkingsnauwkeurigheid een braam in een uitboring onaangeroerd laat.

 

Onze geautomatiseerde ontbraammachine is de enige die deze eisen kan invullen:

 

Verschillende onderdeeltypes: de machine is uitgerust met een RFID-lezer, de robot herkent dus het werkstuk dat hij gaat bewerken. De automatische uitwisseling van het grijpsysteem laat dan toe om diverse soorten werkstukken, die aanwezig zijn op de platformen in de opslagplaats, te beheren.

 

Verschillende soorten gereedschap: het gebruik van een revolverkop is een concept dat toelaat een compacte machine uit te rusten met een groot aantal werktuigen. Voor handelingen die hoge snelheden vereisen kunnen extra spillen worden geplaatst zonder invloed op de plaatsruimte van de machine.

 

Onderdelen in kleine, middelgrote of grote reeksen: afhankelijk van de benodigde tijd voor het ontbramen kan de machine het tempo aanpassen om grote reeksen aan te kunnen.

 

Nauwkeurigheid tot op 0,01 mm: het gebruik van een sensorinterface die elektromechanisch kan worden geprogrammeerd, laat een nauwkeurigheid tot op 0,01 mm toe ondanks het gebruik van een robot.

 

Prestatie – return on investment: voorbeeld van prestatieverbeteringen en verlaagde kosten bij een van onze klanten

Modus

Aantal ontbraamde

werkstukken per jaar

Jaarlijkse kost 2 pauzes 5/7
Manueel
28.394
107.520,00 €
Geautomatiseerd
112.205
13.440,00 €

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Compactheid - beperkte plaatsruimte

 

Flexibiliteit, aanpasbaarheid en schaalbaarheid van de omgeving. Bijvoorbeeld:

- Voorstel van verschillende magazijntypes.

- Een revolverkop met 24 werktuigen of een tweede kop zijn mogelijk.

- Andere werkstukafmetingen.

 

Eenvoudige programmering: een gemakkelijke interface programmeerbaar via parameters

 

Meer informatie?

Aarzel niet om met ons contact op te nemen op het nummer +32 (0)71 49 03 21 of per e-mail op info@123automation.be. Zo kunnen we u correcte informatie verstrekken over deze dienst.

Robot met feeling

Het innovatieve project van 123 Automation Engineering & Development werd genomineerd voor de Best Practice Award van Industrie Technisch Management


... lees meer

123 Automation Safety

Naast de integratie van onderdelen conform de veiligheidsnormen brengt automatisering eigen vereisten met zich mee.

... lees meer

Onze diensten

De diensten van 123 Automation E&D beperken zich niet tot het ontwerp en de uitvoering van geautomatiseerde oplossingen.

... lees meer

Specifieke realisaties

Uiteraard laat onze expertise op vlak van automatisering ons toe om andere soorten projecten

... lees meer