Waarom automatiseren?

Voordelen van automatisering

Te vaak beperken de redenen die worden aangegeven om een automatisering te verantwoorden zich tot een productiviteitsverhoging. Op basis van onze ervaring op het terrein kunnen we bevestigen dat er wel een tiental redenen zijn om een productieomgeving te automatiseren. Hieronder halen we er enkele aan en geven we wat beknopte uitleg.

 

Verhogen van de productiviteit

Overgang van manueel naar automatisch: In de meeste gevallen leveren geautomatiseerde oplossingen betere prestaties dan manuele oplossingen. Het is onmogelijk om een gemiddelde vast te stellen voor deze verbetering, deze is natuurlijk afhankelijk van het proces dat werd geautomatiseerd. Bij het laden en ontladen van machines kan men de stoptijd van een machine bijvoorbeeld tot 0 terugbrengen.

 

Productie 24 / 24 , 7 / 7: bij het plaatsen van een geautomatiseerde oplossing zal men uiteraard letten op de autonomie van het werk om een productie 24 / 24 en 7 / 7 toe te laten. In vergelijking met 8 / 24 en 5 / 7 met dezelfde kosten is de rekening voor de verbetering snel gemaakt.

 

Verbeteren en behouden van kwaliteit

 

Controle en beheer van de stromen en productieprocessen

U hoeft niet veel niet-geautomatiseerde werkplaatsen te bezoeken om te beseffen dat het onmogelijk is om een willekeurig fabricatieproces specifiek voor een onderdeel, de fabricatiestatus van een onderdeel of een onderdelencampagne, die in productie werd gebracht, terug te vinden. Impliciet laat een automatisering toe alle informatie online te verzamelen om deze beter te beheersen. Het bewaren van deze informatie laat vervolgens, na analyse, toe deze stromen te verfijnen en zo een optimale productie te bekomen die permanent wordt gecontroleerd.

 

Planning van operatortaken

We zien steeds minder een operator die maar met een machine werkt of slechts in een procedure tussenkomt voor het laden / lossen of opstarten van de uit te voeren activiteit. Dit leidt ertoe dat machines steeds vaker stilliggen tot de operator langskomt. Eigenlijk is er geen echte planning meer, maar enkel een aanwezigheidspolitiek in de werkplaats, waar de operatoren van links naar rechts lopen en zich bezighouden met een veelheid aan taken. Automatisering kan dit planningprobleem verhelpen en de planning koppelen aan de stroom, die nu de enige prioriteit wordt.

 

Opwaarderen van het werk en het vak

 

Globale integratie

 

Veiligheid en arbeidsomstandigheden

 

Enz ...

 

Opportuniteiten voor automatisering

Uit deze verschillende redenen ontstaan opportuniteiten voor automatisering die de onderneming zeker niet mag laten voorbijgaan. We halen er hieronder enkele aan:

 

Spitstechnologie

 

Keuze van de concurrentie

 

Respecteren van nieuwe normen

 

Verouderen van uniek materiaal

 

Vernieuwen van materiaal

 

Enz ...

 

Meer informatie?

We komen graag bij u op bezoek om de redenen te herkennen die het belang van en zelfs de nood aan automatisering onderstrepen. Aarzel niet om hiervoor met ons contact op te nemen op het nummer +32 (0)71 49 03 21. U kunt ons ook mailen op info@123automation.be

 

Robot met feeling

Het innovatieve project van 123 Automation Engineering & Development werd genomineerd voor de Best Practice Award van Industrie Technisch Management


... lees meer

123 Automation Safety

Naast de integratie van onderdelen conform de veiligheidsnormen brengt automatisering eigen vereisten met zich mee.

... lees meer

Onze diensten

De diensten van 123 Automation E&D beperken zich niet tot het ontwerp en de uitvoering van geautomatiseerde oplossingen.

... lees meer

Specifieke realisaties

Uiteraard laat onze expertise op vlak van automatisering ons toe om andere soorten projecten

... lees meer